fej

fej
Nemezelt szappanok

2017. március 27., hétfő

Tavaszi szépségápolás


Tavaszi szépségápolás 

nemezelt szappan használatával
A tavasz bekopogtatott a kertjeinkbe, éled a természet, derül a hangulatunk is. Végre fellélegzünk a hosszú, hideg napok után, és fürdetjük arcunkat a tavaszi simogató, lágy napfényben. Élvezzük a meleg sugarakat, melyek a lelkünket is melengetik. Ahogy kitakarítjuk kertjeinket, házainkat, testünket is kitisztíthatjuk egy kis diétával, vagy Húsvét előtti nagyböjttel. Egész testünk, így bőrünk is meghálálja a törődést, életkedvünk is növekedik, ha kicsit rendbe tesszük magunkat. Bőrünk tavaszi szépítésének 3 szakasza van.
1. Bőrtisztítás: elhalt hámsejtek eltávolítása egy kis cukros - olajos bőrradírral, persze lehet őrölt kávés olajjal is, ha valaki narancsbőrét is akarja csökkenteni. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, mert nagyon érzékennyé is teheti a vékony bőrréteget az arcon. Bőrradírozást nemezelt szappannal is lehet végezni mosakodás közben. Ez nagyon kíméletes, de hatásos megoldás.
2. Krémváltás: áttérhetünk a zsírosabb nehezebb téli krémekről a vitaminos, hidratáló krémekre. Már kevésbé kell óvnunk bőrünket a hidegtől és a széltől, de ha az időjárás úgy hozza, nyugodtan elővehetjük újra. Vitaminos, gyümölcsös, zöldséges, mézes pakolások nemcsak kívülről táplálnak, hanem belűről is. A diéta alatt fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, mert a gyümölcslé kevésbé értékes a jótékony, tápláló anyagokban.
3. Napfénynek kitett helyek ápolása: arc, karok, vállak, dekoltázs fényvédelme szükség esetén.
Igen, igen. Ezzel pontosan azt mondom, hogy ne kenjük mindjárt magunkat fényvédő krémmel, hanem lassan, fokozatosan szoktassuk magunkat a naphoz. Szüksége van rá minden porcikánknak. Ha elég korán elkezdjük a „barnulás tréninget”, akkor szépen lassan hozzászoknak sejtjeink, szebben fogunk barnulni a nyáron. Sajnos a fényvédő-, és napozó szerekben elég sok kellemetlen, nem túl hasznos anyag is található, ezért hagyjuk őket inkább a nyári napokra, ha lehet, ha már muszáj.
 A napfény a szeplőket is előcsalja. Tőlük nem kell félni! Igazi szexepil a szeplő, és egy egészséges, szép bőr vele együtt is bájos lehet. Ha fakítani szeretnénk őket, erre alkalmas a citromlés vagy uborkás pakolás. Ha a szeplők halványítása nem cél, akkor is jó vitaminforrás a bőrünknek.
Fényvédelem céljából alkalmazható shea-, és kókuszvaj, melyeknek kb. 5-ös fényvédő faktoruk van.Felnőttként átlagosan 20 percet tölthetünk el a napon leégés nélkül, ez persze függ a bőrtípusunktól és az UV-sugárzás mértékétől is. A fényvédő faktor (angolul SPF=Sun Protection Factor) azt adja meg, hogy az adott faktorszámú naptejet használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon, anélkül, hogy leégnénk. A faktorszám csak az UV-B sugárzással szembeni védőhatásról ad információt, a szintén káros UV-A sugárzással szembeni védelemről nem nyújt tájékoztatást. A következő képlet segítségével kiszámolhatjuk a naptej használata mellett napozással tölthető időt: a bőr saját védelme mellett napozással tölthető idő x a használt naptej faktorszáma = az a maximális idő, amit naponta a napon tölthet anélkül, hogy leégne a bőre. Nézzünk egy példát! Ha valaki 8-as faktorszámú naptejet használ, és bőrtípusának megfelelően 20 percet tartózkodhat a napon leégés nélkül, az 8 x 20 perc, vagyis 160 perc. A nagyon világos, I-es bőrtípusúak akár 3 perc alatt is leéghetnek a napon, ezért ha ők 20-as fényvédő faktorú naptejet használnak, akkor is csupán egy órát tölthetnek a napon leégés nélkül.
Szép tavaszt, tiszta egészséget kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése