fej

fej
Nemezelt szappanok

2017. február 9., csütörtök

Hamarosan Valentin nap!

Nemezelt szappanok a FITO-tól

Ha szeretnél vásárolni, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi címen:

tothbea99@gmail.com



Pipere táska, telefontok, /vagy papírzsepi tartó/  is rendelhető



Képtalálat a következőre: „esőerdő”Tisztaság, de nem minden áron




2017-től a FITO szappanokba csak olyan pálmaolaj kerül. mely fenntartható gazdaságból származik, és RSPO tanúsítvánnyal rendelkezik.

Környezetünk egészsége mindannyiunk érdeke.
De vajon gondoltál-e már arra, hogy tisztálkodó szereid szennyezhetik, beteggé tehetik mindannyiunk környezetét?
A testápolási cikkek egy tekintélyes része olyan alapanyagokból készül, melyek előállítása a természet pusztulását vonja maga után. A pálmaolaj hihetetlen mennyiségű felhasználása az élelmiszeriparban, valamint a kozmetikumok előállításánál, sőt a biodízel üzemanyag gyártásánál is jelentősen megnövekedett. Ez az olajpálma ültetvények területeinek megnöveléséhez, valamint a trópusi erdők nagy mértékű kiirtásához vezetett. Az erdők eltűnése több növény-, és állatfaj életterének megszűnését eredményezte, veszélyeztetve életüket, fennmaradásukat.


 Az erdő égetések persze jelentős levegő szennyezéssel is járnak, melyek közvetlen egészségkárosodást is okoznak az embereknek./Arról már ne is beszéljünk, hogy a tisztálkodó-, és mosószerek tetemes hányada egyértelműen káros a termőföldre, és az ivóvízkészletekre is./

Az RSPO, - /ROUND TABLE ON SUSTAINABLE PALM OIL/ – nevű szervezet 2004-ben jött létre. Célja, hogy a pálmaolaj felhasználók csak olyan fenntartható gazdaságokból szerezzék be alapanyagaikat, melyek nem járnak az őserdők további pusztításával. A Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal, vagyis az RSPO minőségtanúsító intézményeken keresztül vizsgálja, hogy honnan származik, és milyen technológiával készítik a pálmazsírt. Az általuk kiadott tanúsítvány igazolja, hogy az előállító a termesztés, és gyártás folyamán környezetkímélő módon járt el, védve ezzel az esőerdőket, és élővilágukat.
File:Sademetsä.png
Trópusi esőerdők Földünkön

Mikor tisztálkodó szert vagy kozmetikumot vásárolsz gondoltál-e már arra, hogy milyen áron került az a bevásárló kosaradba?
Ha vásárolni mész, választhatsz környezetkímélő tisztítószereket, természetes anyagokból készült testápoló anyagokat, pálmaolaj mentes, vagy fenntartható gazdaságból származó alapanyagú kozmetikumokat is. Nos, ezek jelenleg kicsit drágábbak, „de a kevesebb néha több”. Bánj takarékosan velük, vagy használj helyettük hagyományos anyagokat: pl. ecet, szódabikarbóna, mosószóda, mosódió. Bőröd ápolásánál pedig részesítsd előnyben az olajokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket.
Kívánom mindenkinek, hogy tiszta környezetben, tisztán és egészségesen éljen, vagyis 

TISZTA EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!